Virta tuo, virta vie

Virta tuo, virta vie -hanke on Pylväsojan valuma-alueiden vesienhallinnan hanke. Sen tarkoituksena on luova Pylväsojan valuma-alueelle luonnonmukainen peruskuivatussuunnitelma sekä metsätalousalueiden kuivatussuunnitelma ja inventoida alueen luontoarvoja. Hankkeessa on myös tarkoitus luoda parempia käytäntöjä maa- ja metsätalousalueiden vesienhallinnan yhtenäistämiseksi.

Hanketta rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Ylivieskan kaupunki, Pylväsojan ojitusyhteisö ja PRO Agria Oulu

Hankeaika on 1.4.2021-30.11.2022

 

Virta tuo, virta vie -hanke on edennyt aikataulussaan. Luontoarvojen inventoinnin raportti saatiin valmiiksi syksyllä 2021, ja Pylväsojasta on kerätty vesinäytteitä viidestä näytteenottopisteestä kaksi kertaa. Metsätalousalueiden kuivatussuunnitelma valmistuu maaliskuun loppuun ja peruskuivatussuunnitelma syksylle 2022. Vesinäytteiden keräämistä jatketaan, ja niitä otetaan vuonna 2022 kolme kertaa sekä vuonna 2023 kolme kertaa. Hanke on myös pitänyt tiiviisti yhteyttä muihin alueellisiin vesienhoidollisiin hankkeisiin.

 

Virta tuo, virta vie -hankkeen ensimmäinen yleisötilaisuus pidettiin Pylvään kylätalolla tiistaina 22.6. Tilaisuudessa oli puhumassa Riina Rahkila ProAgria Oulusta, ja oheisesta linkistä löytyy hänen diaesityksensä vesienhoidon yhteistyömallista. Tilaisuudessa kerrottiin hankkeen aikataulusta, ja esiteltiin hanketta toteuttavat suunnittelijat. Lisäksi käytiin avointa keskustelua huolta herättävistä kysymyksistä. Paikallisilta toivottiin esimerkkejä niin ongelmakohdista kuin mahdollisista muokattavista kohteista, ja niitä voi edelleen ilmoittaa joko sähköpostitse tai puhelimitse hankevastaavalle.

 

 

Lisätietoja: Hankevastaava Nita Tuomi, puh 040-1828781, nita.tuomi [at] ylivieska.fi