vesienhoitoteema

Vesiä viivytetään Ylivieskan kosteikkohankkeessa

VIIVYTYS! - vesiensuojelun ja tulvasuojelun toisiaan tukeva yhteensovittaminen Kalajoen vesistöalueella -hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan vesiensuojelua ja tulvasuojelua edistäviä kosteikkoja Ylivieskaan.

Perustettavat kosteikot edistävät paitsi vesiensuojelua ja tulvasuojelua myös luonnon monimuotoisuutta ja alueiden virkistyskäyttöä. Hankkeen suunnittelualueet ovat Pylväsojan ja Mertuanojan valuma-alueet. Pylväsoja ja Mertuanoja ovat tulva-alttiita ja laskevat Kalajoessa tunnistetuille tulvariskialueille. Perustettavat kosteikkoalueet tukevat myös vaikutusalueidensa kunnostusojitushankkeita pidättäessään kunnostuojituksista aiheutuvia kuormitusvaikutuksia. Kosteikot toteutetaan maanomistajien suostumuksella ja yhteistyössä heidän kanssaan.

Hanke kuuluu ympäristöministeriön rahoittamiin vesien- ja merenhoitoa edistäviin hallituksen kärkihankkeisiin. Hankerahoituksesta puolet tulee ympäristöministeriöltä ja puolet Ylivieskan kaupungilta. Kaksivuotisen hankkeen toteuttajana on Ylivieskan kaupunki.

Seuraa hankkeen etenemistä Facebookissa sekä hankkeen nettisivulla.

Lisätiedot: Marika Lax, Ylivieskan kaupunki, puh. 040 1828 78, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Hallituksen karkihanke logo

VIIVYTYS LOGO2 RGB

Kuva Ylivieska alapuolella 1 RGB

Ajankohtaista